Contact Info
Lokerse Minivoetbalkern
Facebookpagina LMV

Secretariaat: Koen De Bock
Groendreef 37, 9160 Lokeren
Bankrekening: BE94 4433 7934 8114

Email: secretaris@lmv.be
Tel.: 0478/67.28.49

>> Bestuur ...
>> Sporthal ...
Hoofdsponsors

Dranken Van Eetvelde

Haribo

De Bock & Co

Creynergie

Biznis Hotel

Cesar

 


Op 11 februari 1976 besluiten 12 vrienden om onder elkaar in de Lokerse sporthal enkele voetbalwedstrijden te organiseren. Deze wedstrijden "miniatuurvoetbal", toen nog zonder vaste ploegindeling, worden gespeeld volgens de reglementen van de Nationale Onafhankelijke Minivoetbalbond, op een terrein met een lengte van 30 à 42m, en een breedte van 18 à 24m. De doelen zijn 1m hoog en 2,5m breed, en de doelman mag de bal niet beroeren met de handen, "omdat dit een technisch hoogwaardiger voetbal toelaat", aldus correspondentie met het schepencollege van Lokeren uit die periode.


Onder de 12 pioniers bevindt zich Walter Van Vlierberghe, die de organisatorische taken op zich neemt. Meteen is de Lokerse Minivoetbal een feit(elijke vereniging). Walter kan op dat moment niet vermoeden dat hij de leiding van LMV gedurende 25 jaar zou dragen.


De vriendenvereniging blijkt een succesformule, want tijdens de tweede jaargang vervijfvoudigt de Lokerse Minivoetbal zijn ledenaantal tot 57, er vormen zich enkele vaste ploegen, en op natuurlijke wijze krijgt een kerncompetitie vorm.
Lokeren heeft nu echt de smaak van het minivoetbal te pakken, want kernsecretaris Van Vlierberghe kan in het begin van de jaren '80 rekenen op 22 ploegen, die elkaar partij geven in een kerncompetitie, en eveneens strijden voor een Beker van Lokeren. Bovendien speelt in die jaren een Lokerse ploeg in de 1ste nationale afdeling, en één in 3de nationale.


Vanaf de tweede helft van de jaren '80 heeft het Lokerse Minivoetbal blijkbaar haar evenwicht gevonden : gezien het beperkt aantal uren in de Lokerse sporthal (waar hebben we dit nog gehoord) schrijven 14 tot 16 ploegen zich jaarlijks in voor de competitie en de beker van Lokeren (af en t. Walter Van Vlierberghe, Patrick Verniers en Eddy Moors brengen keurig elk seizoen tot een goed einde.


Bij het begin van het seizoen 1998-1999 blijkt echter wat sleet te komen op de formule: slechts 12 teams bieden zich aan voor de start, en bij de ploegen groeit er twijfel over de continuïteit van het Lokerse Minivoetbal. Het zetelende bestuur is bereid om te luisteren naar de kritiek van de ploegen, en aanvaardt dat het aantal leden wordt uitgebreid met :


* Marc Libert, een nobele bekende voor de Lokerse Minivoetbal, want al in 1977 stond hij op de LMV-ledenlijst
* Walter Nauwelaerts : ook een notoir figuur voor de zaalsport in Lokeren, want al sinds 1992 is hij de kantinehouder in de Lokerse sporthal, en onder andere de drager van het Lokerse basketbal.
* Peter Laureys, Peter De Vylder, Filip Van de Vyver, Alain Waghemans en Danny Van de Velde : allen actieve spelers in de LMV-competitie.


Het nieuwe bewind, 8 personen sterk, verdeelt het werk en de functies, en dit werpt onmiddellijk zijn vruchten af : onder hun impuls neemt de Lokerse Minivoetbal onmiddellijk weer een hoge vlucht, want in het seizoen 1999-2000 verklaren 18 teams zich bereid om tegen elkaar de handschoen op te nemen. Naast de kerncompetitie en de Beker van Lokeren, wordt ook een zogenaamde Berlok-Beker georganiseerd, in samenwerking met de bevriende kern in Berlare.


In 1999 ziet ook de Dag van het Lokerse Minivoetbal voor het eerst het licht. Eind augustus staat de Lokerse sporthal dan een ganse dag volledig in het licht van het Minivoetbal. Vaste ploegen uit de kerncompetitie, maar ook gelegenheidsteams, proeven in een gemoedelijke atmosfeer van wat minivoetbal te bieden heeft.


2001 is jaar vol symboliek : de Lokerse Minivoetbal kern bestaat 25 jaar, en dat zullen we geweten hebben. Tijdens een spetterende avond, in aanwezigheid van prominente Lokeraars en Vlamingen, worden enkele eminente Lokerse Minivoetballers, waaronder Dirk Ketels als langst actieve speler, en uiteraard Walter Van Vlierberghe voor zijn 25-jaar inzet , feestelijk in de bloemen gezet. Walter maakt van dit jubileum gebruik om na een kwarteeuw de fakkel door te geven. Marc Libert neemt vanaf dat ogenblik tot op de dag van vandaag de honneurs van het voorzitterschap waar, en verzekert met een actieve bestuursploeg van 9 personen het dagelijks beheer van een vereniging met meer dan 200 leden.


Walter maakt van dit jubileum gebruik om na een kwarteeuw de fakkel door te geven. Marc Libert neemt vanaf dat ogenblik tot op de dag van vandaag de honneurs van het voorzitterschap waar, en verzekert met een actieve bestuursploeg van 9 personen het dagelijks beheer van een vereniging met meer dan 200 leden.


In 2006 vierden we 30 jaar LMV met een gigantisch groot feest op de jeugdterreinen van Sporting Lokeren. Ondertussen telt onze vereniging rond de 300 leden en spelen we in de 2de ronde met 3 reeksen waar iedere ploeg op haar eigen waarde voor de titel kan spelen.


Wij organiseren ons steeds beter en beter en met een van de beste websites in zijn genre zijn we een van de meest gewaardeerde kernen van de VMF, de Vlaamse Minivoetbalfederatie waarvan we ook al enkele jaren deel uit maken.


De Dag van het Lokerse Minivoetbal werd na 9 jaar stopgezet omwille van de moeilijke vakantieperiode, een U9 jeugd kerst cup kwam in de plaats. Het paradepaardje van onze competitie is echter onze bekerfinale: voorafgegaan door een kwalitatief hoogstaande jeugd demo-tornooi en gevolgd door de huldiging van alle kampioenen en bekerfinalisten. Een top-avond voor al wie met het Lokerse Minivoetbal begaan is.


De LMV zal in 2011 35 jaar bestaan en de huidige bestuursploeg zal 12 jaar aan het roer staan van deze gerespecteerde sportvereniging. We werken hard verder om in 2016 er een prachtig 40-jarig feest van te maken!

 

 
RANGSCHIKKING

RONDE 2

SELECT LEAGUE
(Reeks 1)

Nr. Ploeg Punten
1 DM Care Supply 17
2 MVC Gedebo 16
3 Den Dam/TDM 16
>> Rangschikking ...

ALGUMS LEAGUE
(Reeks 2)

Nr. Ploeg Punten
1 Boca Seniors 15
2 FC Johanna 14
3 Argentanie 12
>> Rangschikking ...

DRANKEN VAN EETVELDE LEAGUE
(Reeks 3)

Nr. Ploeg Punten
1 FC Biercelona 12
2 MVC Easy-Camera 9
3 MVC BDL Advies 9
>> Rangschikking ...

FAIRPLAY
Nr. Ploeg Totaal
1 Rolluiken De Schrijver 1
2 De Zondagzuipers 3
3 MVC Easy-Camera 3
>> Fairplay ...
BEHEER
Naam :

Paswoord :